Transportindicatie

Transportindicatie nodig voor aanvraag subsidie

Wilt u elektriciteit produceren? Vanaf het najaar 2019 geldt een aanvullende voorwaarde bij het aanvragen van subsidie. Voor de aanvraag is een transportindicatie nodig. Hieruit moet blijken dat de transportcapaciteit beschikbaar is voor de locatie waarvoor u de subsidie aanvraagt. 

Westland Infra Netbeheer kan alleen een transportindicatie uitgeven voor haar verzorgingsgebied. Weet u niet wie uw netbeheerder is? Dit controleert u op het EAN-Codeboek.
 

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Transportindicatie SCE

Transportindicatie SCE

SCE staat voor "subsidieregeling coöperatieve energieopwekking” (bekend als de postcoderoosregeling). De transportindicatie SCE kunt u jaarrond aanvragen en is alleen verplicht in het geval van een grootverbruikaansluiting. 

Vraag een transportindicatie SCE aan
Transportindicatie SDE++

Transportindicatie SDE++

SDE staat voor “stimulering duurzame energieproductie en klimaattransitie”. Rond de periode van openstelling kunt u een transportindicatie SDE++ aanvragen. Deze heeft u nodig wanneer u elektriciteit gaat terugleveren aan het openbare net.

Vraag een transportindicatie SDE++ aan
Transportindicatie OWE

Transportindicatie OWE

OWE staat voor “Opschaling volledig hernieuwbare waterstofproductie via elektrolyse”. Rond de periode van openstelling van de subsidie kunt u een benodigde transportindicatie aanvragen bij uw netbeheerder. Deze heeft u nodig wanneer uw elektriciteit van het net afneemt voor het productieproces. 

Vraag een transportindicatie OWE aan