Tips bij geen energie

Nederland heeft een van de betrouwbaarste energienetten van de wereld. Toch kan het soms voorkomen dat u geen energie heeft, dit is erg vervelend. Bij werkzaamheden stellen wij u tijdig op de hoogte. In het geval van een storing lossen wij deze zo snel als mogelijk op. Er zijn wat zaken waar u vooraf rekening mee kunt houden. We hebben wat handige tips voor u op een rijtje gezet.   

Het is goed om te weten dat zonder energie:

  • U geen internet heeft, uw modem werkt niet. 
  • Uw verwarming het niet doet.  
  • U geen warm water heeft. 
  • U niet elektrisch kunt koken. 
  • De (trap)lift het niet doet. 
  • De zonnepanelen geen energie terugleveren aan het net.  
Storing? Bel 0800-9009

Waar kunt u rekening meehouden?


Alarmsysteem 
 

Een elektrisch alarmsysteem gaat af als wij de elektriciteit onderbreken. Zet het systeem op tijd uit. Bedrijven moeten meestal aan een centraal meldpunt doorgeven dat zij een elektriciteitsonderbreking verwachten. 
Zorgt u ervoor dat u het telefoonnummer van het meldpunt snel bij de hand kunt hebben. In het geval van een storing scheelt dit weer tijd, als u actie moet ondernemen. 


Koelkast en diepvries 
 

Zet in het geval van aangekondigde werkzaamheden de koelkast en diepvries de avond van tevoren iets kouder. En houdt zowel bij werkzaamheden als een storing deze zoveel mogelijk dicht. De meeste koelkasten en diepvriezen kunnen minimaal 8 uur zonder stroom. 


Verwarming 
 

Zet de verwarming van tevoren wat hoger in het geval van koude dagen in het geval van ingeplande werkzaamheden. Probeer zowel bij werkzaamheden als een storing de warmte zoveel mogelijk binnen te houden in winter of juist buiten in het geval van de zomer. Sluit hiervoor ramen, deuren en eventueel gordijnen. 


Mobiele apparaten 
 

Laad apparaten zoals uw laptop, tablet, powerbank en mobiele telefoon vast op bij aangekondigde werkzaamheden. Uw vaste telefoonlijn werkt niet. 


Wasmachine, vaatwasser, droger 
 

Zorg ervoor dat deze apparaten klaar zijn met hun programma voordat de elektriciteit onderbroken wordt in het geval van geplande werkzaamheden. 


Warm water 
 
Kook water voordat de werkzaamheden beginnen en bewaar dit in een thermoskan voor bijvoorbeeld thee of babyvoeding. Zorg ervoor dat u water in flessen heeft


Zonnepanelen 

 
Heeft u een opwekinstallatie (bijvoorbeeld zonnepanelen) waarmee u zelf elektriciteit opwekt en teruglevert aan het elektriciteitsnet? Zet de hoofdschakelaar dan uit tijdens een storing of werkzaamheden. Als u dit niet doet houdt u het elektriciteitsnet onder spanning. Dit is belastend voor uw installatie en zorgt voor een onveilige situatie voor onze monteurs.

Andere apparaten die elektriciteit gebruiken 
 
Zet voor de geplande werkzaamheden beginnen voor de zekerheid gevoelige elektrische apparaten uit en haal de stekker eruit. Denk bijvoorbeeld aan uw radio, televisie, (spel)computer, modem en router maar ook aan uw aquarium of terrarium.  

Medische apparatuur
 
Informeer uw wijkverpleegkundige of contactpersoon als u medische apparatuur gebruikt, bijvoorbeeld voor beademing of dialyse. Dit soort apparaten werken tijdens de stroomonderbreking tijdelijk niet. Bespreek met uw contactpersoon een alternatieve optie. Zorg dat u voorbereidt bent. 

Centrale voorziening 
 
Maak geen gebruik van de lift rond de tijden van geplande werkzaamheden. Zo voorkomt u dat u vast komt te zitten als de stroom er af gaat. Ook eventuele portiekverlichting werkt niet tijdens de stroomonderbreking. Toch elektriciteit nodig?
Heeft u écht elektriciteit nodig? Overweegt u dan het huren van een aggregaat bij een bouwmarkt.