Bestaande aansluiting wijzigen voor thuis

Wijzigen bestaande aansluiting stroom of gas

Wat heb ik nodig

Heeft u een lichtere of zwaardere aansluiting nodig? Moet de aansluiting worden verplaatst? De wijziging vraagt u aan via de website mijnaansluiting.nl. De volgende informatie hebben wij van u nodig:

  • Type pand of object: woonhuis, bedrijfspand etc;
  • Het adres;
  • Gaat het om de elektriciteits- en/of gasaansluiting;
  • EAN-code van de aansluiting, deze controleert u aan de hand van de nota van uw energieleverancier of op eancodeboek.nl
  • De huidige en de gewenste zwaarte van uw aansluiting;
  • Plattegrond en situatieschets;
  • Contact- en facturatiegegevens.
     
Start een aanvraag op mijnaansluiting.nl

Hoe groot moet de aansluiting zijn?

De capaciteit van uw elektriciteits- en/of gasaansluiting wordt bepaald door hoeveel apparaten en het soort apparaten u nodig heeft. Overleg met uw aannemer of installateur hoe groot uw aansluiting moet zijn.

Bekijk de soorten aansluitingen van elektriciteit en gas

Hoe groot moet mijn aansluiting worden
Een stroomaansluiting met 3 fasen heet ook wel krachtstroom

Krachtstroom

Krijgt u het advies om krachtstroom aan te laten leggen? Het kan zijn dat uw installateur of de leverancier van uw elektrische apparatuur dit adviseert. In dit geval heeft u een 3-fase aansluiting nodig. Dit kan bijvoorbeeld 3 x 25 Ampère zijn. Een standaard aansluiting heeft maar 1 fase. In de meeste gevallen betreft dit een 1 x 40 Ampère aansluiting. Een erkend installateur adviseert u in de benodigde capaciteit van de stroomaansluiting.

Bouwaansluiting omzetten naar vaste aansluiting

Vraagt u een bouwaansluiting aan? Dan is het omzetten van de bouwaansluiting in een vaste afsluiting meegenomen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze klantenservice of de projectuitvoerder. Wilt u een bouwaansluiting verlichten, verzwaren of verplaatsen? Dan kunt u de aanvraag indienen in via mijnaansluiting.nl.

Bent u benieuwd naar de status van uw aanvraag? Neem dan contact met ons op.

Bouwaansluiting elektriciteit omzetten naar een vaste aansluiting