Storingen

Storingen stroom of gas

Doorloopt u het stappenplan geen stroom of gas om te achterhalen wat u het beste kunt doen.

Houdt u uw koelkast zoveel mogelijk dicht in het geval van een stroomstoring. En haalt u de stekkers van gevoelige apparatuur uit het stopcontact. 

Doorloopt u het stappenplan geen stroom of gas om te achterhalen wat u het beste kunt doen.

  1. Draai de hoofdkraan van je gasleiding dicht;
  2. Open deuren en ramen;
  3. Maak geen vuur en schakel lampen of elektrische apparaten niet aan of uit;
  4. Bel het nationale storingsnummer: 0800 9009 en waarschuw de buren;
  5. Wacht buiten op de storingsdienst. 

Heeft u binnen uw hele pand last van knipperende verlichting en slecht werkende apparatuur? Mogelijk wijkt de spanning bij u (teveel) af. Om een goed beeld te krijgen, kunnen we gedurende 5 tot 10 werkdagen een spanningsmeter bij u installeren. Als de spanning binnen de gestelde norm valt, dan brengen wij de kosten bij u in rekening. Als blijkt dat de spanning afwijkt van de norm, dan passen wij deze kosteloos aan.

 

Neemt u contact op met een erkend installateur. Meet de installateur dat de gasdruk afwijkt van de toegestane waarden? Neemt u dan contact op met het storingsnummer 0800-9009 (gratis).

Voor een erkend installateur kijkt u op de website De echte installateur.

Doorloopt u het stappenplan "Er is iets mis met de meter".

Als de lekkage in de binnenleiding zit (vanaf de meter tot aan uw apparatuur) registreert uw meter het verlies. Doorgaans lekt er weinig gas weg in een gaslek in huis en heeft dit weinig invloed op uw energierekening.

Het kan zijn dat de aardlekschakelaar defect geraakt is door de blikseminslag. Of er is ergens in huis apparatuur kapotgegaan. Het kan ook zijn dat er kortsluiting is. Wij adviseren u een erkend installatiebedrijf in te schakelen om uw binneninstallatie te laten controleren en/of repareren.

Neemt u contact op met een erkend installateur of met de verhuurder van uw woning.

Kijkt u op de website van "Techniek Nederland" en "De echte installateur".

Onderhoud en werkzaamheden

Het kan zijn dat wij de stroom bij de buren moeten onderbreken en bij u niet. Niet iedereen in de straat hoeft op dezelfde stroomkabel aangesloten te zijn. Vaak zit er bijvoorbeeld verschil tussen even en oneven nummers of met de overkant van de straat. Twijfelt u nog, neem gerust contact op met ons.

Helaas kunnen wij de werkzaamheden niet verplaatsen. Het is onmogelijk om een datum te vinden die voor al onze klanten het beste uitkomt. Wij houden zoveel mogelijk rekening met schoolvakanties en feestdagen. We hopen op uw begrip hiervoor.

De duur van een onderbreking is afhankelijk van het soort werk, de hoeveelheid en de moeilijkheid van de werkzaamheden. In de aankondigingsbrief staat vaak een indicatie van hoelang de werkzaamheden kunnen duren. Dit kan altijd korter of langer zijn. Ook kan het voorkomen dat u het ene moment wel energie heeft en het volgende moment weer niet tijdens de uitvoer van de werkzaamheden. Uiteraard doen wij ons best om deze zo kort mogelijk te houden.

Dit is afhankelijk van het soort werk. In de brief die u heeft ontvangen, staat of u aanwezig moet zijn tijdens de uitvoer van de werkzaamheden.

U ontvangt tijdig van ons een brief met informatie over de ingeplande werkzaamheden. Zo heeft u voldoende tijd om maatregelen te nemen. In sommige situaties moeten we een spoedreparatie uitvoeren. Dit doen we altijd direct. Veiligheid is van groot belang.

Wij bieden u hiervoor onze excuses aan. Helaas kunnen wij de werkzaamheden niet meer annuleren. Heeft u hier nog vragen over, neemt u dan contact op met onze Klantenservice.

Onderhoud van het energienet is nodig om storingen te voorkomen en het net veilig te houden. Meestal merkt u hier niets van. Soms is het noodzakelijk om de energievoorziening te onderbreken om veilig onze werkzaamheden uit te voeren. Bij geplande werkzaamheden ontvangt u informatie over welke periode u geen stroom of gas kunt gebruiken. 

Ook in het weekend en in de nacht wordt er energie gebruikt. Het is haast onmogelijk om een moment te vinden wat voor iedereen uitkomt. Daarnaast is het voor de openbare veiligheid van belang dat de straatverlichting werkt. Daarom voeren wij de werkzaamheden alleen overdag uit.

In de brief staat een indicatie van de duur van de werkzaamheden. Deze kunnen korter of langer duren.

Ziet u dat de werkzaamheden zijn afgelopen en heeft u geen stroom? Controleert u de aardschakelaar in de groepenkast. Staat deze aan en heeft u geen spanning? Neemt u contact op met het storingsnummer 0800-9009

U kunt contact opnemen met onze Klantenservice.

Vraagt u bij een onaangekondigd bezoek altijd om legitimatie. Een monteur van Westland Infra moet zich altijd kunnen legitimeren. Als u twijfelt, belt u dan onze klantenservice op 085 - 0466800 om het bezoek te controleren.

U kunt op de kleding van de monteur altijd het logo van Westland Infra zien. Ook ziet u ons logo op onze rood gekleurde voertuigen. En onze monteur moet zich ten alle tijde kunnen legitimeren.

Onze monteurs komen bijvoorbeeld voor het wijzigen of het aan- of afsluiten van uw aansluiting van stroom en/of gas. Of het plaatsen van een slimme energiemeter of het oplossen van een storing die in ons net of in de energiemeter zit.

Helaas zijn een stroomstoring of werkzaamheden aan het net niet te voorkomen. Het aanbieden van noodstroom of een aggregaat aan al onze klanten tijdens de (onderhouds)werkzaamheden is geen reële optie. In het geval van geplande werkzaamheden informeren wij u dan ook zo tijdig mogelijk, zodat u voorbereidingen kunt treffen. 

Vergoeding en schade

Wat vervelend dat u schade heeft. Bekijkt u of u in aanmerking komt voor een vergoeding. Als u vragen heeft, kunt u natuurlijk contact met ons opnemen.

U hoeft niets te doen. Als u recht heeft op een vergoeding na een storing ontvangt u bericht van ons. Deze ontvangt u uiterlijk zes weken na de storing. 

Doorloopt u het stappenplan om te controleren of u in aanmerking komt voor een vergoeding

Neemt u contact op met onze Klantenservice.

Neemt u het stappenplan Ik heb een schade door om te kijken of u in aanmerking komt voor een vergoeding.

Wat vervelend dat u schade heeft. Wij adviseren u eerst het stappenplan te doorlopen om te controleren of u in aanmerking komt voor een vergoeding. Natuurlijk kunt u ook ons schadeformulier indienen.