Portaal GOPACS voor congestiemanagement

Gepubliceerd op 07-10-2021
Leestijd 2

Grootverbruik klanten van Westland Infra met een flexibel vermogen kunnen vanaf heden met het platform GOPACS bijdragen aan het oplossen of voorkomen van (verwachte) congestie in het elektriciteitsnet bij andere regionale netbeheerders of bij Tennet. Door het inzetten van uw flexibel vermogen vermijdt u congestie in andere netgebieden; hier staat een vergoeding tegenover. Zo kunt u dus als klant met GOPACS rendement krijgen voor uw flexibel vermogen. Diverse energieleveranciers en -adviseurs werken al met dit portaal, maar grootverbruik klanten kunnen ook direct gebruik maken zonder tussenkomst van derden.

GOPACS is een samenwerking tussen regionale netbeheerders en TenneT. Elektriciteit wordt op het platform verhandeld tussen regionale netbeheerders met een congestieprobleem en aansluitingen met een flexibel vermogen buiten het congestiegebied. Op die manier kan een capaciteitstekort verminderd of voorkomen worden. Zo werken we met elkaar aan een betrouwbaar en betaalbaar elektriciteitsnet.

Informatie en aanmelden?
Benieuwd naar hoe u zich als klant kan aanmelden? Of wilt u meer informatie? Lees meer op de website van GOPACS. Of bekijk de onderstaande video waarin we vertellen hoe het precies werkt.