Voorkom afsluiting

Aansluiten

Dit hangt af van of er binnen in de meterkast of buiten de woning of pand is afgesloten. Ga naar de tarieven en meer informatie.

Om energie te gebruiken, heeft u een energieleverancier nodig. Kijkt u op de website van de ACM voor een overzicht van energieleveranciers. Als u nog geen leverancier heeft, regelt u deze eerst voordat u contact met ons opneemt. Neemt u contact op met onze Klantenservice.

Schakelt u met een erkend installateur om uw meterkast en binneninstallatie weer in orde te krijgen. Wanneer alles weer veilig en in orde is, neemt u contact op met ons. Wij zorgen dat uw aansluiting weer inbedrijf wordt genomen.

Afsluiten

In bepaalde gevallen is Westland Infra verplicht om af te sluiten, bijvoorbeeld bij energiefraude of het ontbreken van een leveringsovereenkomst (met een energieleverancier). Lees meer over afsluiting en het voorkomen hiervan.

In deze brief informeren wij u dat er geen leveringsovereenkomst met een energieleverancier bekend is op het betreffende adres. Om afsluiting te voorkomen, is het belangrijk dat u zo spoedig mogelijk een energieleverancier zoekt en contact met ons opneemt. Zonder leveringsovereenkomst kunnen wij de aansluiting afsluiten.

Dit hangt af of er binnen in de meterkast of buiten de woning of pand wordt afgesloten. Ga naar de tarieven en meer informatie.

Wij sluiten niet af bij strenge vorst.
In de periode 1 oktober tot en met 1 april sluiten wij niet af als:

  • Er sprake is van strenge vorst (gemeten gemiddelde etmaaltemperatuur door KNMI twee dagen achtereen lager dan 0 graden Celsius).
  • Er schriftelijk aantoonbaar sprake is van een lopende aanvraag tot schuldbemiddeling of schuldsanering.
  • Er schriftelijk aantoonbaar sprake is van een lopende schuldsaneringsregeling.

Ook bij ernstige gevolgen voor uw gezondheid sluiten wij niet af.

  • Als er aantoonbaar een verklaring van een arts is (die niet de behandelend arts is) en als er sprake is van ernstige gezondheidsrisico's als gevolg van de afsluiting voor de aangeslotene en/of huisgenoten.

 In ons afsluitbeleid houden we ons aan de wet- en regelgeving.  

Van strenge vorst is sprake als de gemeten gemiddelde etmaaltemperatuur in De Bilt twee dagen achtereen lager dan 0 graden Celcius is.

Er is een verklaring nodig van een arts, niet zijnde de behandelend arts, waarin aantoonbaar is dat afsluiting van energie ernstige gezondheidrisico's met zich meedraagt.

Wij doen aangifte bij de politie en sluiten de aansluiting af.