Bestaande aansluiting stopzetten

Zeg uw bestaande aansluiting grootverbruik op

Verwijderen van de aansluiting

Als u zeker weet dat u de aansluiting niet meer nodig heeft laat u deze verwijderen. Wordt uw bedrijfspand gesloopt, dan dienen de stroom- en gasaansluiting op een veilige manier worden verwijderd voor de sloopwerkzaamheden van start gaan. U heeft de keuze uit verschillende methodes voor het verwijderen van de aansluiting in het gebouw. De aansluiting kan definitief worden opgeruimd. Een andere mogelijkheid is het slopen van een pand waarna deze weer wordt opgebouwd. De aansluiting wordt bij deze opbouw weer gerealiseerd. U regelt het verwijderen van een gas- en stroomaansluiting via mijnaansluiting.nl. Houdt de volgende gegevens bij de hand voor uw aanvraag:

  • Type pand of object: bedrijfspand, bedrijfsverzamelgebouw, bijgebouw (loods) etc;
  • Het adres;
  • Gaat het om de elektriciteits- en/of gasaansluiting;
  • EAN-code van de aansluiting, deze controleert u aan de hand van de nota van uw energieleverancier of op eancodeboek.nl
  • Contact- en facturatiegegevens.
     
Start een aanvraag op mijnaansluiting.nl

Tijdelijk afsluiten van de aansluiting

Heeft u een tijdje geen elektriciteit of gas nodig? Wij kunnen de aansluiting tijdelijk voor u afsluiten. Bij afsluiting kunt u geen energie meer gebruiken. De aansluitingen en meter(s) zelf blijven wel zitten.

De gas- en stroomaansluiting kan in de weg zitten wanneer u een bedrijfspand gaat slopen of verbouwen. Om dit probleem op te lossen kunnen wij de aansluiting tijdelijk omzetten naar een bouwaansluiting. Zijn de werkzaamheden afgerond? Dan passen we de aansluiting weer aan naar een vaste aansluiting.

Laat uw aansluiting energie tijdelijke buiten bedrijf zetten
Is alles geregeld qua energie in het pand waar u naar verhuist

U gaat naar een ander bedrijfspand verhuizen?

In een bestaand bedrijfspand is bijna altijd een aansluiting voor energie aanwezig. Het enige wat u hoeft te doen is de verhuizing melden bij uw energieleverancier. Zij zetten uw energiecontract op het nieuwe adres.

Betrekt u een nieuw gebouwd bedrijfspand? Controleer of een energieaansluiting is geregeld bij uw aannemer of installateur.

Belangrijke informatie

Verhuist u naar een ander bedrijfspand of laat u een aansluiting verwijderen? Geef dit ook door aan uw meetbedrijf. U krijgt een aparte nota van hen voor alle zaken omtrent uw elektriciteits- en/of gasmeter.

Twijfel u aan wie uw meetbedrijf is? Vind alle meetbedrijven In Nederland op de website van Tennet:

Vind alle meetbedrijven in Nederland op de website van Tennet