Bestaande aansluiting stopzetten

Zeg uw bestaande aansluiting grootverbruik op

Verwijderen van de aansluiting

Als u zeker weet dat u de aansluiting niet meer nodig heeft laat u deze verwijderen. Wordt uw bedrijfspand gesloopt, dan dienen de stroom- en gasaansluiting op een veilige manier worden verwijderd voor de sloopwerkzaamheden van start gaan. U heeft de keuze uit verschillende methodes voor het verwijderen van de aansluiting in het gebouw. De aansluiting kan definitief worden opgeruimd. Een andere mogelijkheid is het slopen van een pand waarna deze weer wordt opgebouwd. De aansluiting wordt bij deze opbouw weer gerealiseerd. U regelt het verwijderen van een gas- en stroomaansluiting via mijnaansluiting.nl. Houdt de volgende gegevens bij de hand voor uw aanvraag:

 • Type pand of object: bedrijfspand, bedrijfsverzamelgebouw, bijgebouw (loods) etc;
 • Het adres;
 • Gaat het om de elektriciteits- en/of gasaansluiting;
 • EAN-code van de aansluiting, deze controleert u aan de hand van de nota van uw energieleverancier of op eancodeboek.nl
 • Contact- en facturatiegegevens.
   

Wilt u uw aansluiting niet verwijderen maar tijdelijk afsluiten? Ga naar meer informatie over tijdelijk afsluiten

Start een aanvraag op mijnaansluiting.nl

Tijdelijk afsluiten gas en/of elektriciteit

Heeft u een tijdje geen elektriciteit of gas nodig. Wij kunnen de aansluiting tijdelijk voor u afsluiten. Is de aansluiting afgesloten, dan kunt u geen energie gebruiken. Houdt u er rekening mee dat de gemiddelde doorlooptijd voor afsluiten 2 weken is. 

Let op: in verband met veiligheid mag een gasaansluiting maximaal 12 maanden afgesloten zijn. 
 

Aanvraag afsluiten aansluiting


Verschil tussen verwijderen en afsluiten
Bij verwijderen betaalt u eenmalig de verwijderingskosten en bent u daarna van de maandelijkse kosten af. Wij halen de hele aansluiting weg. Wilt u later opnieuw gas en/of elektriciteit, dan moet u een nieuwe aansluiting aanvragen.
Bij afsluiten blijft de aansluiting en meter zitten. U kunt geen energie meer gebruiken. Voor grootverbruik aansluitingen betaalt u geen transportafhankelijk verbruikerstarief meer, maar maandelijks nog wel transportonafhankelijk verbruikerstarief en de periodieke aansluitvergoeding. Daarnaast betaalt u ook aan uw meetbedrijf en energieleverancier, voor meer informatie over deze kosten neemt u contact met hen op. 

Aansluiten van elektriciteit en/of gas
Is uw aansluiting afgesloten en u wilt weer elektriciteit of gas gaan gebruiken, neem dan contact op met onze Klantenservice. We nemen samen uw situatie en wensen door en leggen uit wat nodig is. Voordat wij u kunnen aansluiten, is het belangrijk dat de volgende zaken geregeld zijn:

 • Een actief contract bij een energieleverancier;
 • Een actief contract bij een meetbedrijf;
 • Een ondertekend aansluit- en transportovereenkomst;
 • Alle openstaande rekeningen van Westland Infra Netbeheer betaald zijn.
Laat uw aansluiting energie tijdelijke buiten bedrijf zetten

Kosten voor af- en heraansluiten

Afsluiten bij de meter  € 127,21
Afsluiten buiten € 334,76
Heraansluiten bij de meter  € 127,21
Heraansluiten buiten  € 334,76
Afsluiten op verzoek van de klant € 127,21
* Prijspeil 1 januari 2024 in euro's
Gaat u verbouwen?

Gaat u verbouwen?

De gas- en stroomaansluiting kan in de weg zitten wanneer u een bedrijfspand gaat slopen of verbouwen. Om dit probleem op te lossen kunnen wij de aansluiting tijdelijk omzetten naar een bouwaansluiting. Zijn de werkzaamheden afgerond? Dan passen we de aansluiting weer aan naar een vaste aansluiting. Dit regelt u via www.mijnaansluiting.nl.

U gaat naar een ander bedrijfspand verhuizen?

In een bestaand bedrijfspand is bijna altijd een aansluiting voor energie aanwezig. Het enige wat u hoeft te doen is de verhuizing melden bij uw energieleverancier. Zij zetten uw energiecontract op het nieuwe adres.

Betrekt u een nieuw gebouwd bedrijfspand? Controleer of een energieaansluiting is geregeld bij uw aannemer of installateur.

Is alles geregeld qua energie in het pand waar u naar verhuist
Vind alle meetbedrijven in Nederland op de website van Tennet

Belangrijke informatie

Verhuist u naar een ander bedrijfspand of laat u een aansluiting verwijderen? Geef dit ook door aan uw meetbedrijf. U krijgt een aparte nota van hen voor alle zaken omtrent uw elektriciteits- en/of gasmeter.

Twijfel u aan wie uw meetbedrijf is? Vind alle meetbedrijven In Nederland op de website van Tennet: