Bestaande aansluiting stopzetten voor thuis

Aansluiting gas of stroom opzeggen of tijdelijk afsluiten

Opzeggen van de aansluiting

Als u zeker weet dat u uw aansluiting niet meer nodig heeft, laat u deze verwijderen. Wordt uw woonhuis of pand gesloopt, dan dienen de stroom- en gasaansluiting op een veilige manier worden verwijderd voor de sloopwerkzaamheden van start gaan. U heeft de keuze uit verschillende methodes voor het verwijderen van de aansluiting in het gebouw. De aansluiting kan definitief worden opgeruimd. Een andere mogelijkheid is het slopen van een pand waarna deze weer wordt opgebouwd. De aansluiting wordt bij deze opbouw weer gerealiseerd. U regelt de verwijderen van een gas- en stroomaansluiting via mijnaansluiting.nl. Houdt de volgende gegevens bij de hand voor uw aanvraag:

  • Type pand of object: woonhuis, bedrijfspand etc;
  • Het adres;
  • Gaat het om de elektriciteits- en/of gasaansluiting;
  • EAN-code van de aansluiting, deze controleert u aan de hand van de nota van uw energieleverancier of op eancodeboek.nl
  • Contact- en facturatiegegevens.


Belangrijke informatie over het verwijderen van uw gasaansluiting
Maakt u uw huis aardgas vrij? Wij zorgen ervoor dat de niet-gebruikte gasaansluiting in het kader van veiligheid verwijderd wordt. Wij plannen de werkzaamheden hiervoor zelf in, zodat we de verwijdering zoveel mogelijk kunnen combineren met andere werkzaamheden. Huishoudens en andere kleinverbruikers hoeven hier niet voor te betalen.

Wilt u de gasaansluiting op een bepaalde datum laten verwijderen, bijvoorbeeld omdat dat voor een verbouwing nodig is, kunt u daarvoor ook nog steeds een verzoek bij ons indienen. Wij plannen de werkzaamheden dan in overleg met u in. Omdat de werkzaamheden op uw verzoek uitgevoerd worden, betaalt u daar wel de kosten voor.

Wij adviseren u daarom, als het niet noodzakelijk is om de aansluiting op een bepaalde datum te laten verwijderen, de aansluiting vanuit veiligheidsoverweging kosteloos te laten verwijderen op een door ons gekozen moment.

Start een aanvraag op mijnaansluiting.nl

Tijdelijk afsluiten van de aansluiting

Heeft u een tijdje geen elektriciteit of gas nodig? Wij kunnen de aansluiting tijdelijk voor u afsluiten. Voor een gasaansluiting kan dit tot maximaal 12 maanden. Na deze periode maakt u de keuze voor definitieve verwijdering of het opnieuw in gebruik nemen van de aansluiting. Bij afsluiting kunt u geen energie meer gebruiken. De aansluitingen en meter(s) zelf blijven wel zitten.

De gas- en stroomaansluiting kan in de weg zitten wanneer u een pand gaat slopen of verbouwen. Om dit probleem op te lossen kunnen wij de aansluiting tijdelijk omzetten naar een bouwaansluiting. Zijn de werkzaamheden afgerond? Dan passen we de aansluiting weer aan naar een vaste (huis)aansluiting.

Tijdelijk afsluiten van gas of elektriciteit
Geef uw verhuizing door aan uw energieleverancier

U gaat verhuizen

In een bestaande woning is bijna altijd een aansluiting voor energie aanwezig. Het enige wat u hoeft te doen is de verhuizing melden bij uw energieleverancier. Zij zetten uw energiecontract op het nieuwe adres.

Betrekt u een nieuwbouwwoning of pand? Controleer of een energieaansluiting is geregeld bij uw aannemer of installateur.