Energie opwekken

Algemene informatie

Meldt u aan bij energieleveren.nl. Wij controleren of uw meter geschikt is om elektriciteit terug te leveren. Na aanmelding ontvangt u hierover bericht van ons. 

Meldt u aan bij energieleveren.nl. Wij controleren of u de juiste elektriciteitsmeter heeft. Het is belangrijk dat uw meter geschikt is om de elektriciteit die u niet zelf verbruikt, terug te leveren aan het openbare net. Daarnaast zorgen wij ervoor dat uw energieleverancier geïnformeerd wordt, zodat u voor de elektriciteit die u niet zelf verbruikt een vergoeding van uw leverancier ontvangt.

Neemt u contact op met onze Klantenservice

Een wijziging, aanvulling of verwijdering van uw opwekinstallatie kunt u ook doorgeven via energieleveren.nl

U kunt zich registreren als alle technische gegevens en de datum van ingebruikname bekend zijn. Meestal is dat kort voor het moment dat bijvoorbeeld de zonnepanelen geplaatst en aangesloten worden.

Als u zich aanmeldt bij energieleveren.nl, controleren wij of u een geschikte meter heeft. U ontvangt bericht van ons als uw meter niet geschikt is. 

Registreert u uw installatie via energieleveren.nl.

Voor de betrouwbaarheid en de capaciteit van het energienet is het belangrijk voor een netbeheerder om te weten hoeveel capaciteit aan teruglevering aangesloten is. Maakt u hiervoor dan ook een melding als u zelf energie opwekt en teruglevert. Dit is een wettelijke plicht. Aanmelden gaat eenvoudig via energieleveren.nl
Daarnaast geven wij ook aan uw energieleverancier door dat u teruglevert. Zonder deze melding krijgt u geen vergoeding voor de stroom die u teruglevert aan het net.

Wanneer u meer stroom opwekt dan u nodig heeft in uw woning of pand, gaat het overschot aan stroom het energienet op. Dit noemen we terugleveren. 

Subsidie

Salderen betekent dat de stroom die u opwekt en teruglevert, wordt afgetrokken van de stroom die u afneemt (uw verbruik) van het net. Uw energieleverancier regelt dit op uw energierekening.

Bekijk meer informatie over salderen.

Dit is een extra elektriciteitsmeter die meet hoeveel energie uw productie-installatie (zoals zonnepanelen) opwekt. Deze meter wordt vaak geplaatst voor het verkrijgen van SDE-subsidie. Dit is voornamelijk voor klanten in de categorie grootverbruik.

Een bruto-productiemeter is noodzakelijk als u subsidie ontvangt voor de opgewekte energie via SDE-regeling.

Houdt de website van Rijkdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) in de gaten voor de opening van een subsidieronde. Hier vindt u ook meer informatie over de SDE++ subsidie.