Rectificatie “mr. Frank Visser: wordt u al geholpen?” betreffend waterontharder

Gepubliceerd op 17-11-2020
Leestijd 3 minuten

Middels dit nieuwsbericht willen wij een rectificatie doen betreffende een uitspraak in televisie-uitzending “mr. Frank Visser: wordt u al geholpen?” uitgezonden op SBS6. In dit programma is een casus besproken betreffende het plaatsen van een waterontharder in de meterkast. 
 
Aan het einde van het fragment vertelt de voiceover: “Volgens de gemeente is dit tussen huurder en de netwerkbeheerder. Die laat weten dat er inderdaad een richtlijn is en dat die waterontharder niet in meterkast mag staan. Zij sturen binnenkort een expert langs.”
 
Deze uitspraak is onjuist. 
Zoals door mr. Visser in het televisieprogramma is aangegeven is Westland Infra niet het bevoegd gezag in de meterkast, dat is desbetreffende gemeente. Wij bepalen als netbeheerder dus niet welke apparaten waar wel of niet in de meterkast geplaatst mogen worden. Wel toetsen wij de inrichting van de meterkast op diverse momenten, wij hanteren daarvoor de NEN 2768. Onder andere bij plaatsing van de energieaansluiting en bij onderhoud hiervan. Wanneer bijvoorbeeld bij onderhoud een object in de meterkast zoals een waterontharder onze werkzaamheden belemmert, zullen we onze klant vragen deze te verwijderen van deze locatie.
 
In de meterkastrichtlijnen op onze website kunt u terugvinden welke domeinen zijn toegewezen aan de desbetreffende netbeheerders. Zorg dat u een waterontharder niet plaatst in een aan de netbeheerder toegewezen locatie. Mocht u n.a.v. dit artikel nog vragen hebben, neemt u dan contact met ons op.