Gemak en mogelijkheden

Voor de jaarnota of als u verhuist of overstapt van leverancier moeten de standen doorgegeven of door een meteropnemer opgenomen worden. Met de slimme meter hoeft u niet meer thuis te blijven voor een meteropnemer of de standen door te geven. Het doorgeven van de juiste meterstanden regelt uw energieleverancier voor u via de slimme meter. U hoeft alleen uw verhuizing of overstap aan uw energieleverancier door te geven.

Besparen nu nog eenvoudiger

Met de komst van de slimme meter zijn er steeds meer producten en diensten op de markt beschikbaar die u kunnen helpen bij het besparen van energie. U kunt hierbij denken aan een display dat verbonden is met uw slimme meter. Dit geeft u direct inzicht in uw energieverbruik waarmee u gericht energie en dus ook geld kunt besparen. Een andere mogelijkheid is het monitoren van uw verbruik via een website of app op uw smartphone. We noemen deze producten en diensten energieverbruiksmanagers.

Energieverbruiksmanagers zijn er in alle soorten en maten. Wilt u weten welke Energieverbruiksmanager het best bij u past? Bekijk dan het overzicht van energieverbruiksmanagers, dit is een website van de onafhankelijke voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal.