Aansluiting

Voor een goede bedrijfsvoering is de juiste aansluiting op het energienet van Westland Infra voor u van groot belang. Het hangt van uw vermogensbehoefte en/of uw bedrijfsactiviteit af welke elektriciteitsaansluiting bij u past.
Een standaard elektriciteitsaansluiting bevat:

  • De aftakking op het openbare net;
  • De aansluitkabel tot in de meterkast;
  • De beveiliging van de aansluiting (zekeringen).

Meting

U bent zelf verantwoordelijk voor het meten van de afname en/of teruglevering van energie en het doorgeven van deze informatie aan de netbeheerder. Deze meetverantwoordelijkheid kunt u uitbesteden aan een erkend meetbedrijf. Deze meetbedrijven kunnen ook de meter installeren en onderhouden conform de daarvoor geldende bepalingen. Een actuele lijst met meetbedrijven kunt u vinden op de website van TenneT.

EAN-code

Iedere gas- en elektriciteitsaansluiting in Nederland heeft zijn eigen EAN-code (European Article Number). Dit is een uniek getal van 18 cijfers. Bij het aanvragen van een aansluiting ontvangt u van ons deze code. Die heeft u nodig voor het afsluiten van een energieleveringscontract. Heeft u een bestaande aansluiting en wilt u weten wat uw EAN-code is? Kijk dan op uw energiefactuur of ga naar www.eancodeboek.nl.

Aansluiting aanvragen of wijzigen

Het aanvragen van een nieuwe aansluiting, het wijzigen of verwijderen van uw huidige aansluiting kunt u doen via www.mijnaansluiting.nl.