Handelswijze in tijden van Corona terug

Waarom moet ik mijn gasleiding zelf ontluchten en voert Westland Infra Netbeheer deze werkzaamheden niet voor mij uit?

Om het coronavirus een halt toe te roepen, zijn wij genoodzaakt onze werkzaamheden achter de voordeur zo veel mogelijk voorlopig stil te leggen. Met deze maatregel volgen wij de richtlijnen van de rijksoverheid. Dit betekent dat wij een aantal handelingen niet bij u thuis kunnen uitvoeren. Wij hebben een stappenplan opgesteld, zodat u deze handelingen (met onze hulp) zelf kunt uitvoeren. Op die manier kunnen we onze noodzakelijke werkzaamheden aan het gasnet uitvoeren. 

Waarom gaan deze werkzaamheden toch door gezien de huidige crisis?

In deze crisistijd blijven we 24/7 ons gas- en elektriciteitsnet onderhouden om storingen te voorkomen, de veiligheid te waarborgen en zo de continuïteit van een betrouwbare energievoorziening te verzorgen. Daar ligt onze prioriteit. Dit betekent dat geplande werkzaamheden die hiervoor noodzakelijk zijn zo veel als mogelijk doorgaan.

Waarom moet mijn gasleiding ontlucht worden?

De leiding moet ontlucht worden om te voorkomen dat er onverbrand gas uit uw fornuis komt. Het is belangrijk dat de gasvlam van uw fornuis tijdens het koken constant blijft branden. Is dit niet het geval of twijfelt u, bel dan onze monteur.

Ik heb geen meterkast, waar kan ik mijn gasmeter dan wel vinden?

Als u geen meterkast heeft, hangt uw gasmeter waarschijnlijk boven de voordeur, in het trapgat, de kelder of in een kleine kamer die zich aan de straatkant bevindt.

Ik kan de hoofdkraan van mijn gasmeter niet vinden (ervan uitgaande dat de gasmeter zelf wel gevonden is, anders zie bovenstaande)?

De hoofdkraan zit links of rechts van de gasmeter en altijd voor de inlaatzijde van de gasmeter. Op de gasmeter staat een pijl met betrekking tot de gasstroom. De hoofdkraan kan als volgt zijn uitgevoerd: 

  • Een bronzen kleur met gele hendel;
  • Een bronzen kleur met zwarte hendel;
  • Een bronzen kleur met bronzen hendel;
  • Een handwiel;
  • Een gasvoerende meterbeugel in de vorm van een tandbeugel.

Hoe weet ik of ik alle apparaten die op gas aangesloten zijn, heb afgesloten?

Neemt u hierover contact op met de monteur via de gegevens in de brief. De monteur kan u dan op locatie vanaf de voordeur assisteren hierbij.

Hoe draai ik mijn gaskachel, CV of fornuis dicht?

De meeste kranen draait u dicht door ze een kwart slag te draaien. De kraan voor het fornuis zit in de meeste gevallen in het keukenkastje of aan de achterzijde van het gasfornuis, vaak in de vorm van een messing deel met een zwarte ronde knop. Bij twijfel of bij problemen met de overige apparaten kunt u altijd rechtstreeks contact opnemen met de monteur op locatie die u op afstand kan begeleiden.

Ik heb alle stappen na de werkzaamheden gevolgd, maar mijn gas doet het niet?

Belt u de monteur om samen nogmaals alle stappen uit de instructie door te nemen.

Mijn cv-ketel doet het niet meer, wat nu?

Heeft u een gasfornuis? Dan zou de cv-ketel het weer moeten doen als u het gasfornuis heeft ontlucht. Is dit niet zo? Bel dan uw installateur. Heeft u geen gasfornuis? Dan moet u de cv-ketel ontluchten door deze te resetten (stekker eruit en weer erin doen). Werkt de cv-ketel niet? Bel dan uw installateur. 

Ik weet allemaal niet hoe het werkt. Kan de monteur even bij mij binnen helpen als ik zorg dat er niemand in de ruimte is?

Nee, helaas mag onze monteur niet bij u binnenkomen. Op de brief staat een telefoonnummer waarop hij bereikbaar is. Hij kan u dan op afstand helpen.

Energie is van levensbelang

Contactloos werken

Contactloos werken

Antwoord niet gevonden?

Stel uw vraag via het contactformulier of neemt u op een andere manier contact op