Algemeen terug

Wat is het verschil tussen een leverancier en een netbeheerder?

Uw netbeheerder beheert de kabels en leidingen in een bepaalde regio en zorgt voor het transport naar uw woning of bedrijfspand. In de regio Westland en Midden-Delfland is Westland Infra aangewezen als regionaal netbeheerder. U kunt niet zelf een netbeheerder kiezen.

Voor vragen over uw aansluiting of het energienet in het algemeen, kunt u altijd contact met ons opnemen. Betreft het een storing aan het gas- of elektriciteitsnet dan kunt u ons 24 uur per dag via het landelijke storingsnummer gas en stroom 0800 9009.

Uw leverancier levert gas en stroom. U mag zelf een leverancier kiezen. Heeft u vragen over de meterstanden of de energiefactuur, dan kunt u hiervoor terecht bij uw energieleverancier. Uw energieleverancier zorgt ook voor het opvragen van de meterstanden en het versturen van de jaarnota. Een overzicht van energieleveranciers vindt u op www.consuwijzer.nl.

Ik ben verhuisd en heb geen gas of elektriciteit op die locatie. Wat moet ik doen?

Indien de kabels en leidingen beschikbaar zijn en de meterkast is voorzien van de benodigde energiemeters is uw woning gereed voor gebruik.

Zodra u een contract hebt afgesloten met de energieleverancier van uw keuze, ontvangen wij hiervan bericht. Wij zorgen er dan voor dat de energievoorziening in bedrijf wordt gesteld. Heeft u nog geen contract? Neem dan zo snel mogelijk contact op met een energieleverancier. Op www.consuwijzer.nl treft u meer informatie over de verschillende leveranciers.

Zakelijke afnemer?

Bent u in het bezit van een elektriciteitsaansluiting groter dan 3x80 Ampère of een gasaansluiting met een doorlaatcapaciteit 40m3 of meer? Dan dient u ook met Westland Infra een aparte aansluit- en transportovereenkomst af te sluiten.

Waarom word ik afgesloten van gas en/of elektriciteit?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarvoor u wordt afgesloten van gas en/of elektriciteit. De meest voorkomende redenen en oplossingen hiervoor zijn:

  • Er is geen leverancier van gas en elektriciteit bekend bij Westland Infra. Heeft u wel een contract afgesloten met een leverancier, laat deze dan zo snel mogelijk contact met ons opnemen. Heeft u nog geen contract afgesloten, doe dit dan per omgaande.
  • U heeft een betalingsachterstand bij uw energieleverancier. Zodra u aan uw betalingsverplichting heeft voldaan of daarover afspraken heeft gemaakt met uw energieleverancier, stuurt deze ons hiervan bericht. Wij zorgen dat de energievoorziening dan zo snel mogelijk weer wordt hersteld.

Wie bepaalt of ik afgesloten word?

Sinds augustus 2013 is uw energieleverancier de enige partij waar u als consument mee te maken heeft. De energieleverancier bepaalt dan ook of u afgesloten wordt of niet. De netbeheerder voert de afsluiting uit in opdracht van de leverancier.

Zakelijke afnemer?

Zakelijke afnemers hebben een aansluit- en transportovereenkomst afgesloten met Westland Infra. Blijft u in gebreke dan kan Westland Infra de overeenkomst ontbinden en overgaan tot het afsluiten van de energievoorziening

Wat is de calorische waarde van een kubieke meter gas?

De Nederlandse gasmarkt is aan het begin van de jaren zestig ontstaan met de vondst van het gasveld in Slochteren. Dit gas, ‘Groningengas’ genoemd, wordt door heel Nederland getransporteerd. De factoren druk, temperatuur en verbrandingswaarde kunnen echter per gebied verschillen. De calorische bijstelling geeft de verhouding aan tussen het geleverde gas bij uw woning of bedrijfpand en de 'Groningergas kwaliteit'.

Westland Infra plaatst de omrekeningsfactor rond de 5e werkdag van elke maand op de website. Hieronder treft u de tabellen voor de verschillende doelgroepen

Calorische waarde Consumentenmarkt
Calorische waarde regio Westland, Midden-Delfland en Botlek Rotterdam

Antwoord niet gevonden?

Stel uw vraag aan ons via het contactformulier.
Of maak gebruik van onze terugbelservice!

Terugbelservice

* Wij bellen u zo snel mogelijk terug op werkdagen (maandag tot en met vrijdag) tussen 8.00 en 17.00 uur. Uw telefoonnummer wordt niet gebruikt voor promotionele doeleinden.