Asfalteren

Hebt u een project bij Westland Infra waarbij herstelwerkzaamheden aan uw asfalt in de offerte is opgenomen? We vertellen u hier meer over deze werkzaamheden.

Na de werkzaamheden herstellen we eerst de sleuf met straatstenen (klinkers). Het tijdelijk aanbrengen met klinkers heeft een belangrijke functie. Zo wordt de grond namelijk aangedrukt om uiteindelijk verzakking verder te voorkomen. Op deze manier blijft het asfalt in betere staat. Elk half jaar wordt er geasfalteerd, vaak in mei en oktober. We plannen dit ongeveer 4 tot 6 weken van tevoren. Hebben we bij u een week voor de planning in mei het project uitgevoerd, asfalteren we dus in de ronde van oktober. De werkzaamheden worden uitgevoerd door een onderaannemer. Zij komen de locatie bekijken en checken de bereikbaarheid. Zij nemen contact met u op wanneer ze komen asfalteren.

Is de tijdelijke klinkerstrook verzakt, neem dan direct contact met ons op. Te lang wachten kan betekenen dat de schade wellicht groter is of er kan een onveilige situatie optreden. Op onze herstelwerkzaamheden zit 1 jaar garantie.

Als de onderaannemer komt asfalteren, worden de straatstenen verwijderd en wordt er een eerste laag asfalt aangebracht. Deze laag heeft ongeveer een week nodig om uit te harden. Daarna komen ze nog één keer langs om het asfalt definitief te herstellen. De onderaannemer regelt, indien nodig, verkeersregelaars. We repareren en asfalteren alleen het gedeelte dat voor het project opgebroken moest worden. Aparte afspraken over meer asfalteerwerkzaamheden kunt u maken met de onderaannemer. Voor werkzaamheden aan openbare wegen van de gemeentes en provincies maken we aparte afspraken met deze partijen. Zij hebben namelijk ook zelf afspraken met een onderaannemer.

Voor de asfaltronde

Na de eerste asfaltronde