Gasmeters zijn veilig!

Afgelopen zaterdag 28 oktober 2017 was er bij het televisieprogramma Kassa van BNNVara een item over gasmeters. Hierin is gesuggereerd dat een slimme gasmeter van het merk Landis + Gyr, die door uw Netbeheerder is geplaatst in de periode Juni-Augustus 2016 ondeugdelijk zou zijn. Wij kunnen ons voorstellen dat dit vragen oproept, dus hierbij onze reactie.

Het klopt dat deze meter niet volledig voldoet aan de specificaties, deze meters hebben een iets kortere schroefdraad,. Echter is er geen sprake van een onveilige situatie in de meterkast. Hiernaar is onderzoek gedaan door KIWA. Wij garanderen als Westland Infra -ook namens de andere Netbeheerders van Nederland- dat veiligheid voor alles gaat in onze dienstverlening en dat wij op het punt van veiligheid nooit concessies doen.

Wel is er besloten om de meters zo snel mogelijk te vervangen. Dit omdat een aanvullend onderzoek waarbij de effecten op langere termijn zijn onderzocht, geen zekerheid geeft voor de levensduur van 20 jaar van de meters. Deze vervanging is een preventieve maatregel.

U hoeft zelf niets te doen en u kunt de gasmeter tot de vervanging veilig blijven gebruiken. Wij weten exact welke klanten een meter met een kortere schroefdraad hebben en zullen binnen afzienbare tijd contact opnemen om een afspraak te maken voor vervanging.

Heeft u twijfels over de meter in uw meterkast? Neem dan contact op met ons. Dan kunnen wij kijken of uw meter binnenkort wordt vervangen.