KLIC melding

Gaat u mechanische graafwerkzaamheden verrichten? Besef u dan dat in Nederland ruim 1,7 miljoen kilometer aan water-, elektriciteit- en gasleidingen, telefoonlijnen en olie- en gasleidingen onder de grond ligt. Hierdoor is de kans op schade aan kabels en leidingen veroorzaakt door graafwerkzaamheden redelijk groot.

Informatie over de ligging van kabels en leidingen is eenvoudig op te vragen. Ga naar de website van het Kadaster en registreer u eenmalig als grondroerder. Na registratie kunt u meldingen doen en krijgt u de tekening(en) toegestuurd waarop de positie van de kabels en leidingen te zien is.

Houd er wel rekening mee dat u wettelijk verplicht bent maximaal 20 werkdagen, maar uiterlijk 3 werkdagen voor de start van de graafwerkzaamheden, via het informatiecentrum Kabels- en Leidingen Informatiecentrum (KLIC) een zogenaamde KLIC melding te doen. Deze verplichting komt voort uit de Wet Informatie-uitwisseling Ondergrondse Netten (WION).

Heeft u toch een kabel of leiding geraakt? Meld dit zo snel mogelijk bij ons via telefoonnummer +31(0)85 0466 700 of buiten kantoortijden via het Nationale storingsnummer 0800-9009. Bekijk ook de informatie op de pagina Veilig werken.

Voor u gaat graven