Slimme meter

Een slimme meter is een nieuwe generatie digitale energiemeter, die de traditionele meter vervangt. Doordat de slimme meter automatisch en op tijd de meterstanden voor u uitleest, hoeft u niet meer zelf de standen door te geven en horen schattingen en herberekeningen tot het verleden. Ook bij verhuizen of overstap naar een andere leverancier wordt de eindnota altijd gemaakt op basis van het werkelijke verbruik.

Zes keer per jaar stuurt uw energieleverancier u een verbruiksoverzicht. Wijkt uw verbruik af van uw verbruikspatroon? Dan kunt u direct actie ondernemen door uw termijnbedrag bij te stellen.

Tot en met 2020 bieden wij de slimme meter wijk voor wijk aan. U ontvangt bericht wanneer in uw wijk de meters worden vervangen. Wilt u hierop niet wachten, dan kunt u de slimme meter eerder aanvragen.

Bent u leverancier of onafhankelijke dienstenaanbieder (ODA)? Dan kunt u een prioriteitsplaatsing van meerdere slimme meters aanvragen.

Waar vind ik meer informatie

Wilt u meer weten over de slimme meter? Kijk dan eens op de website van de Vereniging Eigen Huis, de Consumentenbond en Consuwijzer.

Heeft u een brief gehad voor het maken van een afspraak? Bevestig of wijzig uw afspraak.